Proč raději sójový vosk?

 
Jde pouze o trend?
Nemyslíme si. 
Hned vysvětlíme proč.
 
proc radeji sojovy vosk 

1. Udržitelnost a původ

Sójový vosk, jak vyplývá již z názvu, se vyrábí ze sóji (přesněji řečeno sójových bobů). Jde o 100% přírodní variantu, stejně jako vosk včelí. Jedná se o udržitelný obnovitelný zdroj. Oproti tomu parafínový vosk je vedlejší produkt ropy. A ropu jednoho dne vytěžíme.

 

2. Ekologie

Z podstaty věci je tedy parafín chemikálie, obsahuje pro přírodu nebezpečné látky a toxiny. Sójový vosk z přírody pochází a pokud ho vyhodíte, zanedlouho se rozloží bez jakýchkoliv následků. My používáme při své výrobě zásadně certifikovaný Kerasoy wax - geneticky nemodifikovaný, 100% přírodní.

 

3. Vliv na zdraví

Při hoření neuvolňuje sójový vosk žádné toxiny a látky nebezpečné pro zdraví zvířat a lidí. Pamatujete při používání parafínových svíček na černý mihotavý obláček kouře? Tak to byl nejspíše aceton, benzen, toluen a další "mňamky" - potenciální karcinogeny, které mohou při dlouhodobějším používání negativně ovlivňovat lidské zdraví.

 

4. Vaše peněženka

Sójový vosk je oproti parafínovému drahá surovina. My i další výrobci máme vyšší náklady na výrobu sójových svíček, proto jejich výsledná cena musí být zákonitě vyšší. To však kompenzuje fakt, že sójový vosk hoří pomaleji o 40-50%. Ve výsledku vám svíčka ze sójového vosku vydrží dvakrát tak déle. Aneb jak se říká: Nejsme tak bohatí, abychom si mohli kupovat levné věci. 

K tomu si přidejte šetrnost k přírodě, vaše zdraví a sami se rozhodněte, zda stojí za to uvažovat i nad obsahem svíčky :)